Tre viktiga mätvärden visar att tjurar kontrollerar Bitcoin-priset trots $ 12K-motstånd

Bitcoin-priset kämpar fortfarande för att övervinna $ 12K-hindret men tre viktiga mätvärden visar att tjurar är i kontroll.

Bitcoin ( BTC ) -priset sjönk med så mycket som 10% den här veckan och även om detta kan vara läskigt för daghandlare, visar 3-dagarsdiagrammet att nedåtgående rörelsen knappast gjorde något för den nuvarande marknadsstrukturen.

Detta gäller särskilt när man tänker på att nivån på 12 500 $ inte har berörts på över 13 månader. För närvarande gör analytiker $ 16 000 prismål delvis på grund av ett CME-gap och förväntningen på att USA: s inflation kommer att stiga högre.

Ovanstående diagram illustrerar hur obetydlig de senaste tio dagarna av negativa resultat är ur ett bredare perspektiv. Bitcoin Trader har hittills uppnått en vinst på 48% och det finns inga tecken på svaghet. Den största dagliga nedgången under de senaste fem månaderna var -6,4% den 2 augusti.

Innehavare är oförvirrade av den senaste tidens volatilitet

Medan kortsiktiga handlare förväxlar huruvida den 28 augusti CME-terminerna och optionens utgång har orsakat det dopp som har sett de senaste dagarna, visar kedjedata att innehavarna har blivit mer robusta än någonsin.

63% av UTXO: erna har inte berörts i över ett år, något utan föregång. Dessa innehavare möttes av en nedgång på 53% under de trettio dagarna som ledde fram till 13 mars, men även Black Thursday-kraschen lockade dem inte att flytta sin BTC.

Alternativmarknaderna visar få tecken på stress

Alternativmarknaderna ger uppfattning i realtid från stora handlare och arbitragehandelsdiskar. Delta skew med 25% är den primära „rädsla och girighet“ -indikatorn för optionsmarknader eftersom de mäter hur kostsamt skydd från en negativ prissvingning jämfört med en positiv.

Dessa säljoptioner, som ger köpare möjlighet att sälja Bitcoin till ett fast pris vid ett senare tillfälle, är för närvarande 6% dyrare än en liknande köpoption. Även om instrumentet inte är lika optimistiskt som 13% prisskillnaden som mättes tidigare denna månad, kan en 25% delta skev-indikator fortfarande tolkas som hausse.

Topphandlare är nettolånga

Vissa utbyten ger uppgifter om topphandlarnas långa till korta nettopositionering. Detta är ett utmärkt sätt att bedöma om professionella handlare lutar hausse eller baisseartade.

Även om enskilda terminsmarknader är balanserade mellan köpare (länkar) och säljare (shorts), har topphandlare vanligtvis sin risk spridd över flera marknader.

Genom att aggregera dessa klienters positioner kan börser bestämma toppföretagarnas nettoexponering.

Binance och OKEx topphandlare har haft en hausseartad hållning sedan 27. juli. Det är i sig en imponerande bedrift med tanke på den kraftiga Bitcoin-prisfallet på 1 500 dollar den 2 augusti.

Färre likvidationer på terminsmarknaderna

Genom att mäta avveckling av terminskontrakt under negativa prissvängningar kan man uppskatta hur sårbara köparna (längtar) är. Man bör komma ihåg att det har skett 9% eller fler prisnivåer inom dagen under fyra tillfällen under de senaste tre månaderna.

Hade dessa näringsidkare fångats av vakt med 10x eller högre hävstång, skulle de ha avvecklats kraftigt för länge sedan. Därför skulle öppet intresse för futures minska kraftigt.

Den totala öppna räntan på BTC-terminer ökade med 166% under de senaste fem månaderna till 4,8 miljarder dollar. Dessa uppgifter ger ytterligare bevis för att valar inte likvideras av det senaste negativa draget på 10%.

Varje tjurkörning har enstaka korrigeringar

Visst kommer det att finnas en viss försäljningspress när Bitcoin ( BTC ) konsolideras efter 28% -rallyt som ägde rum de senaste två veckorna i juli. Till och med under den massiva 240% 3-månaders bull run som började i början av april 2019, fanns det fyra tillfällen med 9% eller högre kortfristiga korrigeringar.

Icke desto mindre förblir både on-chain data och topphandlarens känslor via derivat hausse. Detta indikerar att marknaden tenderar att röra sig antingen neutral eller uppåt de närmaste veckorna.