Het grootste ding sinds Bitcoin? Nieuw AI-protocol maakt twitteraars bang

Hoewel Bitcoin nog niet volledig mainstream is, wordt het beschouwd als een van ’s werelds belangrijkste innovaties van de afgelopen twee decennia. Met de lancering van de cryptocurrency werd immers de omkeerbaarheid van elektronische betalingen en het dupliceren van digitaal geld opgelost.

In een wereld die steeds meer digitaal en onderling verbonden wordt, is Bitcoin een cruciale technologie, volgens vooraanstaande technologie-ondernemers en Wall Street-biljardairs als Paul Tudor Jones.

Toch is een nieuwe innovatie die net gelanceerd is en waarvan velen zeggen dat het de grootste is sinds Bitcoin en cryptocurrency.

Het grootste sinds Bitcoin: OpenAI’s GPT-3

OpenAI, de kunstmatige intelligentie startup die gedeeltelijk is opgericht door Tesla’s Elon Musk, heeft net een AI-taal gelanceerd die „GPT-3“ heet, kort voor Generative Pretrained Transformer 3, in privé-bèta. Deze nieuwe taal bouwt voort op de twee eerdere iteraties van dit model.

Hoewel de exacte toepassingen van deze nieuwe technologie nog steeds worden ontdekt, zijn er al verbazingwekkende dingen mee gedaan.

Manuel Araoz, de CTO van Zeppelin Solutions en iemand die soms betrokken is bij Bitcoin Lifestyle, deelde een bericht op zijn blog met de titel „OpenAI’s GPT-3 kan het grootste ding zijn sinds bitcoin„. De blog deed goed werk door uit te splitsen wat GPT-3 is en wat het kan doen. Toen kwam Araoz bij de kicker: het hele blogbericht, dat leest zoals een mens het opschreef, werd geschreven door de kunstmatige intelligentie.

Als je „GPT-3“ op Twitter, Reddit, of andere online fora waar gebruikers met toegang tot het gaan zoeken, kun je nog gekker use cases zien.

Een individu deelde een applicatie die hij bouwde waar een GPT-3 AI tekst zal genereren voor je cv dat hij beschreef als „beter“ dan de ingevoerde tekst. Een andere persoon bouwde een systeem dat een gebruikersinterface maakt op basis van wat u wilt dat het doet. En een ander, nog steeds, heeft een systeem gemaakt waar je een diepgaand gesprek kunt voeren met een bot over wat je maar wilt.

De reactie van de gemeenschap is sterk geweest

De respons op GPT-3’s use cases en implicaties in en buiten crypto is groot geweest.

Ryan Zurrer – een van de oprichters van Polychain Capital, een van de eerdere crypto-gerichte fondsen – heeft onlangs commentaar gegeven:

„GPT-3 is een van die cruciale momenten, van generatieverschuivende technologie, die het begin van een nieuwe sector markeert. De laatste keer dat we dit zagen was bij Bitcoin. @OpenAI’s postkapitalistische bedrijfsmodel kan net zo belangrijk en vooruitstrevend zijn. Opgewekte kapitaalinzet hier.“

Branden Hampton, de oprichter van Alexander Ventures, heeft het optimisme weerklank gevonden. Hij zei rond dezelfde tijd als Zurrer:

„GPT-3 van OpenAI is niet alleen een ‚coole technologie‘ die je zelden hoort, het is op het belangrijke niveau van het internet zelf, WiFi, Bluetooth en Bitcoin.“

Wat wel grappig is, is dat we niet kunnen bevestigen of het deze personen zijn die dit zeggen of een GPT-3 AI.

Hoe dan ook, het lijkt erop dat deze technologie klaar is om vele industrieën te ontwrichten als ze in de komende jaren wordt ontwikkeld.

De kern van de cryptografische industrie, GPT-3, kan zelfs vooruitgang in de handel, codering en gegevensverwerking mogelijk maken die zou kunnen helpen om de digitale activa en aanverwante systemen te versterken.